dijous, 8 de gener del 2009

Sistema de capes.




Avui dia, tota sabem que vestir-se per capes es fonamental a l’hora d’equiparse per realitzar activitats a l’aire lliure, vestir-se per capes es la millor forma d’aconseguir un major rendiment de la nostra roba i nostre en qualsevol situació i condició atmosfèrica.
Mitjança’n la combinació de les diferents capes que portem a sobre, aquest sistema ens perpetra adaptar-nos a la climatologia d’una forma optima, jugarem amb les diferents capes depenent del fred o el calor que faci.
La primera capa, interior tèrmica, la mes propera al cos te una funció bàsica que es la de afavorir un efecte termoregulador allunya’n de la nostra pell la humitat produïda per la nostra sudoració.
La segona capa aïllament tèrmic, el seu principal objectiu es la retenció del calor generat pel nostre cos i també es important el drenatge de la humitat que la capa anterior va expulsant.
La tercera capa es la de protecció, te la finalitat fonamental de aïllar-nos de les inclemències climatològiques, vent, pluja, neu i optimitzar el bon funcionament de les anteriors capes.
També hauríem de tenir en compte que la roba que fem servir no ens quedi excessivament grans, han d’ajustar-se al cos sense comprimir-lo, evitant Aixa que l’aire entre el nostre cos i les diferents capes sigui el mínim, d’aquesta forma no malgastarem energia en que el nostre cos escalfi un excés d’aire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada