dijous, 8 de gener del 2009

SPOT, un nou sistema de localització.



En Salvador Ribot, el nostre aventurer, em va comentar l’altre dia que els de l’organització de la YAU (Yukon Artic Ultra), la propera aventura a la que s’enfronta,
Li donarien un aparell que s’anomena SPOT ( Satelite Personal Tracker ), i nomes hauria de pagar l’alta del servei, es un aparell similar a les valises de localització que porten els vaixells en cas d’emergència ( Cospas Sarsat ) i que s’activen automàtica o manualment depenent del problema, resumiré un article de la revista desnivel en el que parla d’aquest enginy.
Spot es un dispositiu fabricat per la empresa nord-americana Globalstar, i que utilitza una xarxa de satèl·lits GPS de baixa orbita amb 48 satèl·lits, ( encara no te una cobertura total, però en breu comprarà varies xarxes mes pera cavar de cobrir el que li falta de territori, sense contar els dos casquets polars, de moment ). Es tracta de un Terminal de dimensions reduïdes, ( comparant-lo amb el de Cospat Sarsat ), i poc pes 209 grams que funciona amb dues piles de liti AA, esta especialment indicat per aquelles persones que es mouen per zones sense o amb una reduïda cobertura tan de telefonia com de radio, i amb condicions meteorològiques extremes, permeten des de qualsevol ordenador connectat a Internet un seguiment de la localització del portador d’aquest aparell, controlen la seva situació mitjança’n Googel Maps. A mes facilita l’enviament de missatges prefixats per advertir a familiars o amics on es troba l’usuari, si pot necessitar ajuda o qualsevol altre mesura de coordinació que prèviament s’agüi estudiat sense haver d’alertar als mitjans de rescat.
Això s’aconsegueix gracies a varies formes d¡utilització mitjança’n les quals, segons la urgència i la gravetat de la situació,es possible enviar un missatge de socors a la localització exacta per que els serveis d’emergència puguin acudir al rescat, o simplement un missatge d’ajuda per que els contactes de cadascú s’espiguen el que l’usuari necessita alguna cosa.
Un dels punta forts es la gran autonomia de funcionament que te, germanitzen fins 15 dies en modo Tracking, 7 dies en modo SOS i un any engegat sense utilitzar, sura a l’aigua, resisteix cops i caigudes des de un metre en tots els seus costats, i suporta temperatures entre -40º i +85ºC.
L’aparell de quatre funcions d’us, unes venen amb l’aparell com servei mínim i altres s’han de contractar:
911/SOS, en cas d’emergència greu, Spot envia la nostra posició GPS cada 5 minuts durant 7 dies al centre d’emergència GEO Aliance, que s’encarrega d’avisar als serveis d’emergència 112.
Help, Spot envia cada 5 minuts, durant una hora als destinataris prèviament acordats i que cada usuari pot configurar a la seva conta d’Internet, un SMS o un Email, indicant la nostra posició GPS sobre Google Maps.
Check IN serveix per comunicar la nostra posició, la qual arriba via SMS o Email la nostra posició GPS als nostres destinataris per localitzar-nos sobre Google Maps.
Track Progress, si contractem aquesta opció podrem activar l’SPOT per estar contínuament localitzats, gracies al senyal emitida per l’aparell i que indica la nostra posició GPS sobre Google Maps cada 10 minuts durant 24 hores.

Per mes informació http://www.findmespot.eu/sp/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada