dijous, 29 de gener del 2009

Corredors al Cadí



Ahir a la nit vaig tornar de fer un mini “stage” al Cadí (zona Estana), amb l’Esteva i en Francesc, dos companys dels cursos de Tècnics que de tan en tan ens ajuntem per fer alguna activitat i passar uns dies junts.
L’objectiu d’aquesta sortida era fer dos corredor Els Troncs i La Canal de la Roca Verda, un dimarts i l’altre dimecres, quedem per trobar-nos el dilluns a les 20 hores a Martinet i dormir allà al pàrking, a primera hora sortir en direcció Estana i per la primera via, o sorpresa quan ens llevem, ha estat tota al nit nevant, si a Martinet ha caigut uns dos dits de neu quan haurà caigut a Prat de Cadí?, decidim llevar-nos mes tard i si el dia s’aclareix anirem a provar, al voltant de les 9 h. sembla que esta mes clar i pugem amb d’intenció de cardar-li a la del Troncs, “ja anem tard i abans de les 28 hores hem de recollir les claus del apartament “ diu en Francesc, arribem Estana i enfilem cap a Prat de Cadí, sembla que no ha caigut molta neu, fins que arribem a Prat i ens cauen a terra, des de aquí fins a peu de corredor en Francesc i jo avancem amb no gaire dificultats, però l’Esteva no portava raquetes i obria trinchera fins a la cintura, l’aproximació es fa feixuga i el temps es tira a sobre Aixa que decidim baixar, llogar unes raquetes i anar a buscar les claus de l’apartament a Bellver.
Dimecres a les 5:30 h. sona el despertador, tots amunt, esmorcar, preparar el material que no ens oblidem res, (el dia anterior jo hem vaig oblidar els piolets), i enfilem cap Estana, sortim del pàrking encara fosc i en menys de dues hores ens plantem a sota del corredor de la Roca Verda, “te bona pinta” diu l’Esteva, es prepara en Francesc i fa el primer llarg dos ressalts, el primer de uns 5, 6 mts. de 70º i el segon uns 3 mts de 60º aproximadament, munta la reunió i pugem l’Esteva i jo, a partir d’aquí no hi han dificultats fins al final de la via, nomes la neu que en alguns trams s’enfonsava una mica, arribem a la sortida assemblats els tres i l’Esteva arrenca per fer l’últim pas, un ressalt de glaç de uns 3 metres, una mica de pala glaçada de 55º- 60º i la surtin per la cornisa que amb les acumulacions de neu es força gran i tova ja que la neu no esta glaçada nomes que una franja petita de la superfície (els últims 20 cm.), un cop a dalt pugem en Francesc i jo, ja tenim la via al sac i ara toca baixar, hem trigat unes 3 hores i mitja a fer tot el corredor, tornem per la Canal del Cristall que està força cachonda però es baixa be, un cop al cotxe ens trobem a dos bombers que han fet els Troncs i comenten que està força ben formada, quina llàstima no haver-la pogut fer, un altre dia serà.
Baixant d’Estana ja parlàvem de la propera, que si a Benasc, a Gavarnie, als Alps, sigui el que sigui, segur que serà si mes no divertit i enriquidor.

2 comentaris:

  1. Guapa la sortida aquesta vostra, però no fa molta fred per aquí dalt? jo es que cada cop la suporto menys....

    ResponElimina
  2. Mentre fas activitat, com que vas preparat de roba suas i tot, el problema es quan et paras per asegurar a un company, no ha estat el cas d'aquesta via que només te dos trams on has d'asegurar, al començament i al final, la resta es pujar encordats i a ritme.

    ResponElimina